8mm films naar digitaal bestand

Schenk uw 8mm herinneringen een toekomst en laat deze omzetten naar harde schijf of USB stick.

8mm films naar digitaal bestand
8mm films naar digitaal bestand
8mm films naar digitaal bestand
8mm films naar digitaal bestand
8mm films naar digitaal bestand
9.00 *Prijzen zijn inclusief btw
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
De analoge oude 8mm spoeltjes zetten wij om naar een digitaal formaat, waardoor u de souvenirs terug eenvoudig kunt afspelen met hedendaagse afspeelmedia zoals een pc of tv. Vertrouw ons uw familie beelderfgoed toe, vooraleer die verloren gaat!

In de loop der tijd neemt de broosheid van uw pellicule films toe. Door uw filmspoelen over te zetten naar een digitaal formaat roept u het verouderingsproces eindelijk een halt toe, waardoor u met vrienden en familie nog vele jaren kunt nagenieten van uw dierbare film-herinneringen in digitale kwaliteit. Wij digitaliseren op professionele wijze uw smalfilms van vroeger. Bij het overzetten van het filmmateriaal gebruiken we de laatste generatie filmscanners, daardoor garanderen wij u een scherp beeld bij een maximale resolutie van 720px x 576px. Automatische synchronisatie tussen film en geluid is onze standaard indien er een audiospoor aanwezig is. Door het gebruik van een koude LED-bron bij het scannen, vermijden wij eventuele schade zoals het doorbranden van de film.

U stuurt de filmspoelen gewoon op en u ontvangt na enkele dagen de digitale exemplaren terug op stick of op een externe harde schijf. Ook de originele aangeleverde spoelen worden u uiteraard na het digitaliseren netjes terugbezorgd.

Bij ons gebeuren alle omzettingen binnenshuis, waardoor wij u telkens de best haalbare kwaliteit kunnen aanbieden. Hierdoor beperken wij eveneens het gevaar op verlies en garanderen wij de privacy van u, uw familie of klanten. Ecomoda-video is uw speciaalzaak bij de digitalisatie van al uw dierbare filmsouvenirs waarbij wij de moeilijke en tijdrovende klus graag voor u klaren!

Algemene kenmerken
 • Prijzen zijn telkens per spoel
 • U kan hier bij ons de externe harde schijf aankopen. Ook een USB-geheugenstick kunnen wij u aanbieden waardoor de grootte van de stick bepaald wordt na het omzetten van alle filmpjes.
 • Mocht u al in het bezit zijn van een externe harde schijf, dan kan u die eveneens meesturen.
 • U dient uw eigen lege harde schijf of stick vooraf te formatteren in het "NTFS" (clustergrootte: standaard toegewezen grootte) formaat voor windows of "Mac OS uitgebreid" voor apple gebruikers. Opgepast, wanneer u formatteerd wordt alle data verwijderd op schijf!
 • Om de grootte van de externe harde schijf of de grootte van uw USB-geheugenstick te berekenen mag u 15GB/uur film rekenen.

Wat mag u precies verwachten
 • De films worden grondig gereinigd met professionele filmreiniger vooraleer die wordt ingescand.
 • Uw film wordt daarna omgezet naar een digitaal afspeelbestand. Standaard is dit voor windows het ".avi" formaat of voor de apple gebruikers het ".mov" formaat. Beide formaten zijn ongecomprimeerd en daardoor perfect om eventueel verder te bewerken of te monteren met pc.
 • Bij het inscannen wordt de belichting aangepast zodat een zo breedt mogelijk kleurenspectrum zichtbaar is.
 • Het digitaal bestand krijgt telkens de naam mee vanop de spoel of het zakje/doos waarin de spoel zich bevindt.
 • Wanneer er geluid aanwezig is op de film garanderen wij de synchroniteit tussen beeld en geluid. Een geluidspoor kan men visueel opmerken door een bruin audiospoor aanwezig aan de zijkant van de film.

Optielijst en extra keuzemogelijkheden
Hierboven las u wellicht al wat u mag verwachten binnen het standaardpakket, maar daarentegen bieden wij ook een aantal opties aan die u op deze artikelpagina kunt selecteren via de optielijsten. Zo kunt u heel eenvoudig opgeven of u genoegen neemt met de standaard levertermijn ofdat het om een dringende opdracht gaat. De keuze voor het bijkomend "MP4" formaat is eveneens mogelijk. Dit formaat wordt veelal gekozen voor de veel kleinere bestandsgrootte en speelt af op de meeste HD-TV's met USB-aansluiting (wanneer uw digitale bestanden zich echter bevinden op een portable Harde Schijf). De kleine meerprijs komt er omdat wij opnieuw het bestand dienen te comprimeren. Daarbij passen wij een extra kleur- en beeldcorrectie toe voor een optimaal resultaat! Overbodige film of langdurig zwart beeld wordt daarbij nauwkeurig verwijderd.

Simpel en veilig uw bestelling plaatsen
1. Verzamel al uw dierbare herinneringen
zoals videocassettes, cameratapes, dia's, filmspoelen...
2. Plaats uw bestelling online
selecteer links de producten die u graag door ons laat digitaliseren en doorloop het bestelproces
3. Maak uw herinneringen klaar voor verzending of regel een afspraak online
versturen doet u best "verzekerd" in een stevige doos of breng deze binnen na het maken van een afspraak. Hier bekijkt u onze contact gegevens.

Filmformaten
 • Normal8 & Dubbel8 film
 • Single8 & Super8 film
 • 9,5mm film
 • 16mm film
Normal8 & Dubbel8
Super8 & Single8
9,5mm film
16mm film
normal/dubbel 8mm
super/single 8mm
9,5mm film
16mm film

Enkele voordelen van film naar dvd
 • Het verouderingsproces wordt eindelijk gestopt!
 • U hoeft bij het bekijken van uw oude filmpjes niet telkens meer opnieuw uw projector met bijhorend scherm te plaatsen.
 • U kunt de digitale bestanden gemakkelijk kopiëren of delen met familie of vrienden via sociale media.
 • U kunt de bestanden afspelen op pc of via een aangesloten beamer op doek, maar ook op TV is uiteraard mogelijk.
 • U kunt de bestanden verder monteren en ordenen.
 • Het navigeren doorheen de digitale film is werkelijks een echt plezier geworden door met de muis eenvoudig te scrollen.
 • Een digitaal mediaopslag zoals een externe harde schijf of USB-stick neemt heel wat minder plaats in dan de vele spoelen, waardoor u heel makkelijk de verzameling beeldherinneringen overal mee naartoe kunt nemen.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review