16mm films naar digitaal bestand

Schenk de 16mm filmducumenten terug een toekomst en laat deze digitaliseren naar HDD of USB stick.

16mm films naar digitaal bestand
16mm films naar digitaal bestand
16mm films naar digitaal bestand
16mm films naar digitaal bestand
16mm films naar digitaal bestand
21.00 *Prijzen zijn inclusief btw
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
De analoge oude 16mm spoelen converteren wij naar een digitaal formaat, waardoor u de documenten terug eenvoudig kunt afspelen en dupliceren. Vertrouw ons het beelderfgoed toe vooraleer deze verloren gaat!

In de loop der tijd neemt de broosheid van uw films toe. Door uw filmspoelen over te zetten naar een digitaal formaat roept u het verouderingsproces eindelijk een halt toe, waardoor u met vrienden en familie nog vele jaren kunt nagenieten van uw dierbare film-herinneringen in digitale kwaliteit. Wij digitaliseren op professionele wijze uw smalfilms van vroeger. Bij het overzetten van het filmmateriaal gebruiken we de laatste generatie filmscanners, daardoor garanderen wij u een scherp beeld bij een maximale resolutie van 720px x 576px. Automatische synchronisatie tussen film en geluid is onze standaard indien er een audiospoor aanwezig is. Door het gebruik van een koude LED-bron bij het scannen, vermijden wij eventuele schade zoals het doorbranden van de film.

U stuurt de filmspoelen gewoon op en u ontvangt na enkele dagen de digitale exemplaren terug op stick of op een externe harde schijf. Ook de originele aangeleverde spoelen worden u uiteraard na het digitaliseren netjes terugbezorgd.

Bij ons gebeuren alle omzettingen binnenshuis, waardoor wij u telkens de best haalbare kwaliteit kunnen aanbieden. Hierdoor beperken wij eveneens het gevaar op verlies en garanderen wij de privacy van u, uw familie of klanten. Ecomoda-video is uw speciaalzaak bij de digitalisatie van al uw dierbare filmsouvenirs waarbij wij de moeilijke en tijdrovende klus graag voor u klaren!

Algemene kenmerken
 • Prijzen zijn telkens per spoel
 • U kan hier bij ons de externe harde schijf aankopen. Ook een USB-geheugenstick kunnen wij u aanbieden waardoor de grootte van de stick bepaald wordt na het omzetten van alle filmpjes.
 • Mocht u al in het bezit zijn van een externe harde schijf, dan kan u die eveneens meesturen.
 • U dient uw eigen lege harde schijf of stick vooraf te formatteren in het "NTFS" (clustergrootte: standaard toegewezen grootte) formaat voor windows of "Mac OS uitgebreid" voor apple gebruikers. Opgepast, wanneer u formatteerd wordt alle data verwijderd op schijf!
 • Om de grootte van de externe harde schijf of de grootte van uw USB-geheugenstick te berekenen mag u 15GB/uur film rekenen.

Wat mag u precies verwachten
 • De films worden grondig gereinigd met professionele filmreiniger vooraleer die wordt ingescand.
 • Uw film wordt daarna omgezet naar een digitaal afspeelbestand. Standaard is dit voor windows het ".avi" formaat of voor de apple gebruikers het ".mov" formaat. Beide formaten zijn ongecomprimeerd en daardoor perfect om eventueel verder te bewerken of te monteren met pc.
 • Bij het inscannen wordt de belichting aangepast zodat een zo breedt mogelijk kleurenspectrum zichtbaar is.
 • Het digitaal bestand krijgt telkens de naam mee vanop de spoel of het zakje/doos waarin de spoel zich bevindt.
 • Wanneer er geluid aanwezig is op de film garanderen wij de synchroniteit tussen beeld en geluid. Een geluidspoor kan men visueel opmerken door een bruin audiospoor aanwezig aan de zijkant van de film.

Optielijst en extra keuzemogelijkheden
Hierboven las u wellicht al wat u mag verwachten binnen het standaardpakket, maar daarentegen bieden wij ook een aantal opties aan die u kunt selecteren via de optielijsten. Zo kunt u heel eenvoudig opgeven of u genoegen neemt met de standaard levertermijn ofdat het om een dringende opdracht gaat. De keuze voor het bijkomend "MP4" formaat is eveneens mogelijk. Dit formaat wordt veelal gekozen voor de veel kleinere bestandsgrootte en speelt af op de meeste HD-TV's met USB-aansluiting (wanneer uw digitale bestanden zich echter bevinden op een portable Harde Schijf). De kleine meerprijs komt er omdat wij opnieuw het bestand dienen te comprimeren. Daarbij passen wij een extra kleur- en beeldcorrectie toe voor een optimaal resultaat! Overbodige film of langdurig zwart beeld wordt daarbij nauwkeurig verwijderd.

Simpel en veilig uw bestelling plaatsen
1. Verzamel al uw dierbare herinneringen
zoals videocassettes, cameratapes, dia's, filmspoelen...
2. Plaats uw bestelling online
selecteer links de producten die u graag door ons laat digitaliseren en doorloop het bestelproces
3. Maak uw herinneringen klaar voor verzending of regel een afspraak online
versturen doet u best "verzekerd" in een stevige doos of breng deze binnen na het maken van een afspraak. Hier bekijkt u onze contact gegevens.

Filmformaten
 • Normal8 & Dubbel8 film
 • Single8 & Super8 film
 • 9,5mm film
 • 16mm film
Normal8 & Dubbel8
Super8 & Single8
9,5mm film
16mm film
normal/dubbel 8mm
super/single 8mm
9,5mm film
16mm film

Enkele voordelen van film naar dvd
 • Het verouderingsproces wordt eindelijk gestopt!
 • U hoeft bij het bekijken van uw oude filmpjes niet telkens meer opnieuw uw projector met bijhorend scherm te plaatsen.
 • U kunt de digitale bestanden gemakkelijk kopiëren of delen met familie of vrienden via sociale media.
 • U kunt de bestanden afspelen op pc of via een aangesloten beamer op doek, maar ook op TV is uiteraard mogelijk.
 • U kunt de bestanden verder monteren en ordenen.
 • Het navigeren doorheen de digitale film is werkelijks een echt plezier geworden door met de muis eenvoudig te scrollen.
 • Een digitaal mediaopslag zoals een externe harde schijf of USB-stick neemt heel wat minder plaats in dan de vele spoelen, waardoor u heel makkelijk de verzameling beeldherinneringen overal mee naartoe kunt nemen.

In de loop der tijd neemt de broosheid van uw film toe. Door de filmspoelen over te zetten naar een dvd roept u het verouderingsproces eindelijk een halt toe, waardoor u met vrienden en familie nog vele jaren kunt nagenieten van uw mooie beeldherinneringen in digitale kwaliteit. Wij digitaliseren op professionele wijze uw oude 16 mm films van vroeger en dit naar kant-en-klare DVD's. Bij het overzetten van het filmmateriaal gebruiken we de laatste generatie film-scanners zonder tussenliggende matte schermen of spiegels. Daardoor garanderen wij u een scherp beeld met een maximale DVD resolutie. Automatische synchronisatie tussen film en geluid wordt daarbij gewaarborgd. Door het gebruik van een koude lichtbron (LED) bij het scannen vermijden wij eventuele schade zoals het doorbranden van de film.

U stuurt de spoelen gewoon op en u ontvangt na enkele dagen de gloednieuwe DVD! Ook de originele aangeleverde filmspoelen worden u uiteraard na het digitaliseren zorgvuldig teruggestuurd.

Bij ons gebeuren alle omzettingen binnenshuis, waardoor wij het risico op verlies nagenoeg kunnen uitsluiten en de vereiste privacy garanderen. Ecomoda-video is uw speciaalzaak bij de digitalisatie van al uw dierbare filmdocumenten. Niet tegenstaande wij al reeds ruime tijd een begrip vormen binnen de professionele markt en overheidsinstellingen, hechten wij eveneens groot belang aan particulieren.

Algemene kenmerken
 • Prijzen zijn telkens per spoel en niet per DVD
 • Er kan maximaal zo'n 3u30 film op één enkele dvd

Wat mag u precies verwachten
 • De films worden gecontroleerd op breuk en slechte lassen zorgvuldig hersteld
 • De films worden grondig gereinigd met filmreiniger vooraleer die wordt ingescand
 • Uw film wordt daarna ingescand naar een digitaal bestand op pc
 • Bij het scannen wordt de belichting aangepast zodat een zo breed mogelijk kleurenspectrum zichtbaar is
 • Daarna wordt een automatische kleurcorrectie toegepast die zorgt voor een optimale beeldweergave (kleurzweem wordt verwijderd)
 • Overbodige film zoals blauw scherm of langdurig zwart beeld wordt nauwkeurig verwijderd
 • Tenslotte wordt alles nogmaals grondig gecontroleerd en nemen wij foto's van de mooiste film-fragmenten
 • Een aantal foto's gebruiken wij voor de opmaak van het dvd-menu, dit menu zorgt voor het vlot navigeren doorheen het filmbestand op dvd
 • Het filmbestand wordt daarna op een kwaliteitsvolle dvd gebrand waarbij wij telkens streven naar de kleinst mogelijke compressie
 • Met de resterende foto's wordt de bedrukking verzorgd op het dvd schijfje en het gepersonaliseerd dvd hoesje
 • Tenslotte ondergaat de dvd een laatste kwaliteitscontrole en wordt die zorgvuldig in een mooi doosje geplaatst met bijpassend cover

Optielijst en extra keuzemogelijkheden
Hierboven las u wellicht al wat u mag verwachten binnen het standaardpakket, maar daarentegen bieden wij ook een aantal opties aan die u onderaan deze artikelpagina kunt selecteren in de optielijst.
 • Standaard dvd
De keuze voor een archief DVD is mogelijk en vooral bedoeld voor openbare instellingen en stads-archieven. In plaats van een standaard dvd met de .vob extensie, kan dan gekozen worden voor een archief-dvd in het digitaal .mpeg formaat.
 • Levertermijn
Zo kunt u heel eenvoudig opgeven of u genoegen neemt met de standaard levertermijn ofdat het om een dringende opdracht gaat.
 • Achtergrond muziek
Vele films beschikken echter niet over een audiospoor. Daardoor is het ook mogelijk om gepaste achtergrondmuziek te kiezen bij uw films om het geheel compleet te maken. Veelal gaat de keuze uit naar instrumentale sfeermuziek die u eveneens zelf mag aanleveren. Standaard wordt het projectorgeluid gebruikt.
 • Type film
Naast het meest voorkomend 8mm film-formaat, ook wel smalfilm genoemd, kunnen wij echter ook het professioneel 16mm formaat converteren naar een digitaal blinkend DVD schijfje.

Simpel en veilig uw bestelling plaatsen
1. Verzamel al uw dierbare herinneringen
 • zoals filmspoelen, camera tapes, dia's, muziekcassettes...
2. Plaats uw bestelling online
 • selecteer links de producten die u graag door ons laat digitaliseren en doorloop het bestelproces
3. Maak uw herinneringen klaar voor verzending of regel een afspraak online
 • versturen doet u best "verzekerd" in een stevige doos of u brengt deze binnen na het invullen van ons contact formulier.

Filmformaten
 • Normal8 & Dubbel8 film
 • Single8 & Super8 film
 • 9,5mm film
 • 16mm film
Normal8 & Dubbel8
Super8 & Single8
9,5mm film
16mm film
normal/dubbel 8mm
super/single 8mm
9,5mm film
16mm film

Enkele voordelen van film naar dvd
 • U hoeft bij het bekijken van de oude 16mm films niet meer de projector met bijhorend scherm op te zetten
 • Het verouderingsproces wordt gestopt
 • U kunt uw dvd kopiëren, aangezien er geen kopiëerbeveiliging aanwezig is op het schijfje
 • U kunt de dvd afspelen via tv of pc
 • De dvd kunt u op pc eventueel verder bewerken
 • Het heen- en terugspoelen op dvd gaat veel vlugger dan bij de 16mm filmspoelen
 • Het navigeren binnen het dvd-menu maakt alles mooi overzichtelijk

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review