Dia's digitaliseren

Nog vele foto-herinneringen op dia? Hier scannen wij uw archief vol jeugdsentiment digitaal in.

Dia's digitaliseren
Dia's digitaliseren
Dia's digitaliseren
Dia's digitaliseren
Dia's digitaliseren
Dia's digitaliseren
Dia's digitaliseren
0.65 *Prijzen zijn inclusief btw
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Het scannen van vele dias blijft echter een tijdrovende klus. Ook de kwaliteit laat meestal te wensen over wanneer men hun dia-archief eigenhandig wil inscannen. De apparatuur die te verkrijgen is in de vele winkelcentra's veroorzaakt echter een teleurstellend resultaat. Daarom doet u er goed aan dit werk uit te besteden aan professionelen die het scannen van uw onvervangbaar fotomateriaal uitvoeren met professionele apparatuur.
Kortingsschema
  • 1 = € 0.65
  • 200 = € 0.55
  • 500 = € 0.50
  • 750 = € 0.45
  • 1000 = € 0.40
  • 1250 = € 0.35
  • 1500+ = € 0.25
De resolutie van een digitale dia bedraagt om en bij de 14 miljoen pixels en krijgt u aangeleverd in het jpeg formaat. Eventuele kleurzwemen worden na het scannen softwarematig gereduceerd. Ook zwarte randen afkomstig van het diakader worden digitaal op foto verwijderd. De dia's dient u enkel aan te leveren in de juiste volgorde alhoewel dit ook geen vereiste is, want ook achteraf kunnen de digitale exemplaren eenvoudig met de computer versleept worden naar de gewenste locatie en maakt het zelfs die klus een stuk aangenamer. Meestal zitten die al trouwens in genummerde sledes of chronologisch op carousel waardoor alles al klaar is om gescand te worden. De richting waarin de dia in de lader zit maakt in principe niet zoveel uit. Eénmaal digitaal wordt die netjes gedraaid in de juiste positie zodanig dat die niet ondersteboven staat. Ook het spiegelen gebeurt door ons, alhoewel dit niet altijd op dia even hard opvalt.

Zitten de vele diaraampjes in sledes voorzien van telkens een titel op de doos, dan wordt die titel als het ware overgenomen en verschijnt als een digitaal mapje. Een USB-geheugenstick geniet trouwens sterk onze voorkeur als opslagmedium aangezien die afspeelbaar is op PC, als zowel op recente TV's. Wanneer de dia's echter geplaatst worden op een dvd schijf, dan kan er achteraf niet meer verplaatst noch gewijzigd worden op de schijf zelf. Ook speelt niet iedere dvd-speler een dvd af waarop enkel foto's staan. Vandaar graag op stick, waarvan de grootte gekozen wordt naar de hoeveelheid opslag die nodig is voor alle dia's.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review